על המאכל شَلْبَاطُو שַלְבָּאטוּ שמעתם? ועל سِمِيدِة - סְמִידֶה?
مرحبا للجميع - מַרְחָבָּא לַלְגַ'מִיע – שלום לכולם 😊
מה יותר אנושי, טבעי ומעורר זיכרונות ממתכונים ומחוויות מהמטבח של אימא ומהילדות.
פירוז שלנו מספרת על החוויות ומשתפת בסרטון 🙏🏻
על המאכל شَلْبَاطُو שַלְבָּאטוּ שמעתם? ו سِمِيدِة - סְמִידֶה?
הנה לפניכם על המאכל וסיפורים מבית אימא.
תהנו, תכינו ותשלחו לנו תמונות בווטסאפ ❤️
הקישור לשמע בסוף הדברים.
نشوفكم على خير، عيديت ساسون وطاقم المركز الإسرائيلي للعربي
נְשוּפְכֹּם עָלָא חֵ'יר – שנתראה בטוב
עידית ששון וצוות המרכז הישראלי לערבית 🌸
اليُّومِ الصُّبِح، أُمِّي اِتْصَلَّتْلِي وَقالَتْلِي:
היום בבוקר אמא שלי התקשרה אליי ואמרה לי:
“تَعالي خُدِينِي عَالدُّكَّانِة، بِدِّي أَشْتِرِي قَمْح.”
“בוא תקחי אותי על החנות, אני רוצה לקנות חיטה.”
سَأَلْتْهَا: “لَشُّو القَمْح؟”
שאלתי אותה: “בשביל מה החיטה?”
قالَتْلِي: “بِدِّي أَسْلُقُه، وَبَعْدِين آخُدُه أَطْحَنُه…
היא אמרה: “אני רוצה לבשל אותו, ואחר כך לטחון אותו…”
بِدِّي أَعْمَل سِمِيدِة خِشْنِة لِلمْجَدَّرَة، وَسِمِيدِة وَبَنْدُورَة، (شَلْبَاطُو)…
אני רוצה להכין סמידה גסה למג’דרה, ולסמידה עם עגבניות, שלבאטו…
وَبِدِّي أَعْمَل سِمِيدِة نَاعْمِة لِلكُبَّة وَالتَّبُّولِة.”
ואני רוצה להכין סמידה עדינה לקובה ולטבולה.”
וּבֵּין כִּלְמֵה וּכִלְמֵה، רַגַּעְתְנִי לְאַיַּאם זַמַאן…
ובין מילה למילה, היא החזירה אותי לימים של פעם…
أَيَّام كُنْت زْغِيرِة، وَهِيّ تِسْلُق القَمْح،
ימים שהייתי קטנה, והיא הייתה מבשלת את החיטה,
وَأَنَا آخُد مِنُّه وَأَحُطّ عَلِيه سُكِّر،
ואני הייתי לוקחת ממנו ושמה עליו סוכר,
وْنُوكُل “قَمْح وَسُكِّر”، وَآآه… قَدِّيش زَاكِي!
והיינו אוכלים “חיטה עם סוכר”, אהה… כמה שזה טעים!
رِيحِة القَمْح المَسْلُوق، وَضِحْكِتْهَا وَهِيّ تِحَرِّك بِالطَّنْجَرَة…
הריח של החיטה המבושלת, והצחוק שלה בזמן שהיא מערבבת בסיר…
هَدُول لَحَالْهُم أَكْلِة دَفَا وَذِكْرَيَات.
אלה בעצמם ארוחה של חום וזיכרונות.
الله يِخَلِّيلِي يَاكِي يَا أُمِّي،
שאללה ישמור אותך לי, אמא שלי,
وَيِدِيم عَلِينَا القَمْح… وَالسُّكِّر… وَالمَحَبِّة ❤️
ושישמר עלינו החיטה… והסוכר… והאהבה









